BOBELLIE ~ bellypaint & schminken

 

Tips voor het verwijderen van schmink van de huid (gezicht/buik)

Ik werk met huidvriendelijke schmink op waterbasis. Sommige kleuren bevatten een sterk kleurpigment en kunnen na het afwassen met water (en eventueel zeep) nog een kleurspoor op de huid achter laten. Dit is absoluut niet schadelijk. Een nachtje met schmink op de huid slapen is ook geen probleem. Wilt u met een bellypaint gaan slapen doe dan vooral een strakzittend shirt over uw buik. Een loszittend shirt schuurt juist meer de schmink eraf! Meestal zit het de schmink er volgende ochtend nog goed op.

Voor het verwijderen van schmink van de huid kunt u het beste als volgt te werk gaan:

TIP: Al een foto gemaakt van uw geschminkte kind(eren) of bellypaint?

  1. Was de schmink eerst voorzichtig met een washandje van de huid met lauwwarm water en eventueel een zachte/milde zeep, bijvoorbeeld babyshampoo/babywash (prikt niet in de oogjes!). U kunt er ook voor kiezen om eerst met een snoetendoekje de meeste schmink van het gezicht te halen. Kijk wel uit dat u niet te hard wrijft, een kinderhuidje is namelijk erg teer! Een bellypaint spoelt u makkelijk voor het grootste deel onder de douche van uw buik af.
  2. Ga vooral NIET extra hard boenen!
  3. Blijven er kleursporen op de huid zichtbaar, doe dan wat babyolie of make-up remover-olie op de huid. Bij gezichten is het wel aan te raden hiervoor even een wattenschijfje of tissue te gebruiken, anders loopt olie makkelijk in de ogen, wat erg vervelend is! De olie haalt de kleurstof uit de poriën los.
  4. Met een nieuw en schoon wattenschijfje/tissue de olie vervolgens weer voorzichtig van de huid vegen. Uitkijken bij tere delen van het gezicht rondom de ogen!
  5. Daarna nogmaals even wassen met water en milde zeep om de laatste restjes vettigheid te verwijderen.

TIP: Heeft u geen babyolie of make-up removerolie in huis? Een héél vette huidcreme of desnoods zonnebloem-/olijf-/slaolie volstaat ook!

  

 

Tips voor verwijderen van schminkvlekken uit kleding/textiel

Schminkvlekken op kleding of textiel zijn eenvoudig te verwijderen:

  1. Was het eerst zo goed mogelijk uit met koud water.
  2. Daarna kan het kledingstuk gewoon in de wasmachine worden gewassen zoals u gewend bent en/of volgens wasvoorschrift in het kledingstuk.