BOBELLIE ~ bellypaint & schminken

 

Beste moment voor Bellypaint

De beste tijd in je zwangerschap om een buikschildering te laten maken is zo rond de 34 weken. Je buik is dan mooi rond en “staat” fier vooruit.

 

Kleding

Zorg dat je een beetje makkelijke kleding aan heb die eenvoudig omhoog/omlaag geschoven kan worden. Om storende striemen van knellende kleding in je buikschildering te voorkomen adviseer ik om tot 2 uur voor de buikschildering geen strakke kleding op die plaats van je lichaam te dragen.

Smeer op de dag van de buikschildering liever ook géén crème/olie o.i.d op je buik. De schmink blijft dan minder goed op je buik zitten en je buikschildering wordt minder mooi.

Voor de foto's is het vaak het mooist om effen zwarte of effen witte kleding aan te doen omdat dit een mooi rustig beeld geeft. Dit geldt overigens ook voor je partner als die mee gaat op de foto, dus hou daar  een beetje rekening mee, en neem eventueel even een extra shirtje voor hem mee.

 

 
Bellypaint, buikschildering, schminken, schmink, zwangerschap

Hoe lang duurt het maken van een bellypaint?

Tijdens het maken van de buikschildering zit je grotendeels; als dit vervelend voor je is, kunnen we kijken of andere houdingen beter vol te houden zijn voor je (staan, liggend of afwisselend).

Het maken van de buikschildering neemt- afhankelijk van de gewenste afbeelding- gemiddeld zo’n 1½-2 uur in beslag. Soms dus wat meer, soms ook wat minder.

 

Wat is qua afbeelding mogelijk voor een bellypaint?

Je kunt zelf een afbeelding kiezen die je op je buik geschilderd wilt hebben. Afbeeldingen op geboortekaartjes kunnen vaak goed gebruikt worden, of kijk ter inspiratie eens in boeken, tekenfilmfiguren, foto’s etc.

 

Wie komen er mee?

Vaak komt de partner mee, want het is ook leuk om met jullie beide handen om de geschilderde buik op de foto te gaan...Maar neem je liever je moeder of een goede vriendin mee dan kan dat natuurlijk ook. Helaas heb ik niet de ruimte in mijn werkkamer om hele groepen te kunnen ontvangen!

Kinderen zijn uiteraard ook van harte welkom, maar houdt er wel rekening mee dat jijzelf een aardig tijdje stil moet zitten voor de bellypaint en je dan dus niet met je kind(eren) kunt bezig houden! Neem in dat geval iemand mee die op je kind(eren) kan passen. Anders zit jij niet rustig en ontspannen en voor mij werkt het ook niet prettig omdat een klein per ongeluk stootje een bellypaint lelijk kan verpesten!

Als je in de buurt woont kun je natuurlijk overwegen om iemand met je kind(eren) te laten komen als we bijna klaar zijn met de bellypaint, zodat je kind(eren) toch mee op de foto kunnen, als je dat wilt.

Als er tijd genoeg is, maak ik uiteraard graag ruimte om ook nog even een kindersnoetje te schminken!