F.A.Q.

Veel gestelde vragen:

Bij hoeveel weken zwangerschap kun je het beste een bellypaint/gipsbuik te kunnen laten maken?

De beste tijd in je zwangerschap om een buikschildering en/of gipsbuik te laten maken ligt rond de 34 weken. Je buik is dan mooi rond en “staat” fier vooruit.

Wat voor kleding kan ik het beste aan doen tijdens een bellypaint?

Trek iets aan dat eenvoudig over de buik omhoog/omlaag geschoven kan worden en wat niet knelt op of onder je buik.

Voor de foto’s is het vaak het mooist om kleding in een effen kleur (bijvoorbeeld zwart of wit) aan te doen omdat dit een mooi rustig beeld geeft. Dit geldt overigens ook voor je partner als die mee gaat op de foto.

Moet ik mijn buik van te voren insmeren?

Smeer op de dag van de buikschildering liever ook géén crème/olie o.i.d op je buik. De schmink pakt niet goed op een vettige huid en je buikschildering wordt minder mooi.

Hoe lang duurt het maken van een bellypaint?

Het maken van de buikschildering neemt- afhankelijk van de gewenste afbeelding- gemiddeld zo’n 1½-2 uur in beslag. Soms dus wat meer, soms ook wat minder.

Moet ik liggen/staan tijdens het maken van de bellypaint?

Tijdens het maken van de buikschildering zit je grotendeels; als dit vervelend voor je is, kunnen we kijken of andere houdingen beter vol te houden zijn voor je (staan, liggend of afwisselend). Belangrijk is dat het ten alle tijden voor jou en je kindje comfortabel is en blijft!

Wat kan ik kiezen voor een bellypaint?

Kies vooral voor een thema/afbeelding dat bij jou/jullie past! Het hoeft zeker niet iets te zijn wat je op mijn website hebt gezien op foto’s en wat ik al eerder heb gemaakt. Ter inspiratie zijn afbeeldingen op geboortekaartjes soms erg leuk of het thema/kleuren van de babykamer, of kijk eens in kinderboeken, tekenfilmfiguren, foto’s etc. Geef het maar door, dan kijk ik wat ik er mee kan maken!

Wie kan ik meenemen naar de afspraak?

Vaak komt de partner mee, want het is ook leuk om met jullie beide handen om de geschilderde buik op de foto te gaan.

Kinderen zijn uiteraard ook van harte welkom, maar neem wel iemand mee die op ze kan passen. Tijdens de bellypaint zit je zelf namelijk veel stil en is  het lastig om je met je kind(eren) bezig te moeten houden!

Als er tijd genoeg is, schmink ik uiteraard graag ook nog even een kindersnoetje!

Kan ik mijn kleding gewoon aan over de bellypaint?

Je kleding kan gewoon over de bellypaint heen. Zolang de kleding maar strak over de buik zit. Een loszittend shirt schuurt juist meer de schmink eraf! Warmte en vocht hebben de grootste nadelige effecten op de kwaliteit en behoud van de bellypaint.

Kan ik de bellypaint een nacht laten zitten?

Met een strak shirt over de buik kun je er prima mee slapen. De bellypaint zal altijd iets meer in de huid trekken en zodoende iets vervagen, maar meestal zit het de schmink er volgende ochtend nog goed op. Vooral warm weer en transpireren/vocht hebben een nadelig effect op de bellypaint.

Hoe kan ik de schmink het beste van de huid wassen?

TIP: Al een foto gemaakt van uw geschminkte kind(eren) of bellypaint?

 1. Was de schmink eerst voorzichtig met een washandje van de huid met lauwwarm water en eventueel een zachte/milde zeep, bijvoorbeeld babyshampoo/babywash (prikt niet in de oogjes!).  Een bellypaint spoelt u makkelijk voor het grootste deel onder de douche van uw buik af.
 2. Ga vooral NIET extra hard boenen!
 3. BABYDOEKJES/SNOETENDOEKJES zijn vaak ruw en/of bevatten agressieve stoffen die kunnen prikken op de (gezichts-)huid!
 4. Blijven er toch kleursporen op de huid zichtbaar, doe dan wat babyolie of make-up remover-olie op de huid. Bij gezichten is het wel aan te raden hiervoor even een wattenschijfje of tissue te gebruiken, anders loopt olie makkelijk in de ogen, wat erg vervelend is! De olie haalt de kleurstof uit de poriën los.
 5. Met een nieuw en schoon wattenschijfje/tissue de olie vervolgens weer voorzichtig van de huid vegen. Uitkijken bij tere delen van het gezicht rondom de ogen!
 6. Daarna nogmaals even wassen met water en milde zeep om de laatste restjes vettigheid te verwijderen.

TIP: Heeft u geen babyolie of make-up removerolie in huis? Een héél vette huidcreme of desnoods zonnebloem-/olijf-/slaolie volstaat ook!

Voorwaarden

Boekingen

Bobellie brengt op basis van uw aanvraag een offerte uit; prijsopgaaf is geldig tot max. 4 weken na offertedatum. Middels ondertekening en retour zenden van het boekingsformulier verklaart u zich akkoord met de prijsopgaaf en geldende voorwaarden.

LET OP: Uw boeking is pas definitief nadat u het boekingsformulier met getekend AKKOORD retour heeft gezonden én na aanbetaling van  minimaal 50% van vastgestelde offerteprijs. Zónder schriftelijk akkoord en aanbetaling geen boeking!

Betaling

Met het definitief maken van uw boeking wordt u door Bobellie de factuur toegezonden om de verplichte aanbetaling van minimaal 50% van vastgestelde prijs te voldoen. Het verschuldigde aanbetalingsbedrag dient binnen 10 dagen na de vermelde factuurdatum betaald te zijn op rekeningnummer  NL89 INGB 0007 8049 78 t.n.v. A.R. Alkhoven-Schoonheim te Zevenbergen.

Het restant van het totaalbedrag wordt uiterlijk 14 dagen voorafgaand aan de afgesproken boekingsdatum waarop Bobellie haar activiteiten zal verrichten aan u gefactureerd.

Het verschuldigde bedrag betreffende uw boeking dient  hiermee volledig betaald te zijn voorafgaand aan de te verrichten activiteiten, tenzij anders SCHRIFTELIJK overeengekomen met Bobellie.

Wanneer u zich niet aan deze betalingsverplichting houdt zijn wij genoodzaakt u hierover een herinnering te sturen per mail. Indien u geen gehoor geeft aan deze betalingsherinnering is Bobellie genoodzaakt verdere stappen te ondernemen (incasso). De daarmee gepaard gaande kosten zijn daarbij uiteraard voor rekening van de betalingsschuldige.

Wijzigingen en annuleringen

Wijzigingen in de boeking dient u z.s.m. door te geven. Daarbij hanteert Bobellie de volgende voorwaarden:

BIJ  WIJZIGINGEN:

 • tot 2 weken voor boekingsdatum wordt de prijs conform wijziging aangepast (verlaagd/verhoogd).
 • binnen 14 dagen tot boekingsdatum wordt de offerteprijs alléén aangepast indien het een vermeerdering van werk betreft. Bij een opdrachtvermindering bent u altijd de vooraf vastgestelde offerteprijs verschuldigd en wordt géén prijsverlaging gehanteerd!
 • op de boekingsdatum zelf wordt werkvermeerdering aan u doorberekend bovenop de vastgestelde offerteprijs. Bij opdrachtvermindering blijft u de vooraf vastgestelde offerteprijs verschuldigd en wordt géén prijsverlaging gehanteerd!

BIJ ANNULERING:

 • tot 2 weken voor boekingsdatum kunt u kosteloos annuleren
 • binnen 14 dagen tot boekingsdatum wordt 50% van de totale offerteprijs in rekening gebracht
 • binnen 7 dagen tot boekingsdatum wordt 75% van de totale offerteprijs in rekening gebracht
 • op de boekingsdatum zelf wordt 100% van de totale offerteprijs in rekening gebracht

Annulering door BOBELLIE

 • – Bobellie behoudt zich het recht een opdracht te annuleren bij twijfel over de opdrachtgever.
 • Bobellie behoudt zich het recht een opdracht kosteloos te annuleren in geval van bijv. onterechte behandeling, ziekte of overlijden van een familielid of dierbare. Bij annulering zal de opdrachtgever hier telefonisch van op de hoogte worden gebracht.  Bobellie zal te allen tijde voor vervanging proberen te zorgen zodat uw evenement toch nog feestelijk kan verlopen. Gezien de onvoorziene aard van dergelijke omstandigheden dient u er rekening mee te houden dat er soms geen passende vervanging beschikbaar meer is en de schminkactiviteiten in dat geval géén (of gedeeltelijk) doorgang kunnen vinden. Wij rekenen in deze uitzonderlijke gevallen op uw begrip.

Aansprakelijkheid

Bobellie doet haar uiterste best om elke opdracht naar tevredenheid uit te voeren. Mochten er desondanks toch klachten ontstaan dan zal in overleg met opdrachtgever gezocht naar een passende oplossing. Bobellie werkt met huidvriendelijke en ongeparfumeerde materialen die onschadelijk zijn voor de huid. In zeer uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat iemand met een erg gevoelige huid toch een gevoeligheidsreactie vertoont. De gebruikte schmink is op waterbasis en is zodoende met water en zeep gemakkelijk te verwijderen. Bobellie streeft er naar iedereen die geschminkt is duidelijke instructies mee te geven hoe de schmink het beste verwijderd kan worden, zonder de huid te beschadigen.

Bobellie is niet aansprakelijk voor enig letsel of schade aan goederen of personen, direct of indirect, die wordt veroorzaakt door toedoen van haar activiteiten, tenzij deze wordt veroorzaakt door aantoonbare grove schuld of nalatigheid.

In verband met hygiëne behoudt Bobellie zich het recht om -bij vermoeden van besmettelijke huidproblemen- personen te weigeren voor schminkactiviteiten.

Schminklocatie

De opdrachtgever zorgt te allen tijde voor de volgende vereiste benodigdheden voor de schminklocatie::

 • – veilige en beschutte locatie
 • – een tafel van tenminste 1,5 x 0,5 meter (per schminker)
 • – ruim voldoende (dag-)licht
 • mogelijkheid tot het verversen van water

BINNENLOCATIES: de opdrachtgever zorgt voor een rustige plek, niet in een doorloop naar eventuele andere activiteiten. Bobellie behoudt zich het recht het verrichten van haar schminkactiviteiten per direct te stoppen/annuleren indien de werklocatie niet naar behoren is. Op de afgesproken prijs en tijdsduur wordt in dergelijke gevallen géén teruggaaf gegeven.

BUITENLOCATIES: de opdrachtgever voor een veilige en beschutte werkomgeving. Deze dient overkapt te zijn en beschutting te geven tegen zonlicht, wind en regen (bijv. partytent, kraam). Indien de weersomstandigheden van dien aard zijn dat deze het naar inschatting van Bobellie onmogelijke maken schminkactiviteiten buiten te verrichten/voort te zetten, zorgt de opdrachtgever alsnog voor een passende binnenlocatie. Wanneer er geen passende alternatieve locatie voor handen is, behoudt Bobellie zich het recht de opdracht en schminkactiviteiten per direct te stoppen/annuleren. Op de afgesproken prijs en tijdsduur wordt in dergelijke gevallen géén teruggaaf gegeven.

Tijden en pauze

Schminktijden worden door de schminker strikt gehanteerd. Wilt u dat de schminker langer blijft en geeft u opdracht tot meerwerk, dan worden de kosten hiervoor aan u doorberekend bovenop gestelde prijsopgave (zie wijzigingen). Bijkomende kosten voor het meerwerk worden achteraf aan u gefactureerd.

De schminker heeft na elke 2 uur schminken recht op een doorbetaalde pauze van 15 minuten. Bij een boeking van 8 uur behoudt Bobellie zich het recht om 30 minuten doorbetaald te pauzeren om te lunchen.

Voor een boeking op één dag waarbij de uren niet aansluitend zijn worden voor de tussenliggende uren wachtkosten doorberekend conform geldend uurtarief.

Toezicht tijdens schminken

Tijdens de duur van het schminken (inclusief op- en afbouwtijd) zorgt de opdrachtgever voor de aanwezigheid van minimaal 1 volwassene (18+) die toezicht houdt op de aanwezige kinderen en de kinderen begeleidt tijdens het schminken. Bobellie is géén oppas en kan in géén enkel geval aansprakelijk gesteld worden voor gebeurtenissen/voorvallen met uw kind(eren) op de schminklocatie buiten haar eigen activiteiten.

Promotie door Bobellie

Bobellie behoudt zich het recht haar activiteiten tijdens de werkzaamheden bij de opdrachtgever te promoten middels het dragen van haar eigen bedrijfskleding/logo, plaatsen van bannier, flyers en visitekaartjes. In principe werkt de schminker in eigen bedrijfskleding.

Overige voorwaarden opdrachtgever

De opdrachtgever verplicht zich in zijn overeenkomst met Bobellie afstand te doen van de eigen algemene voorwaarden. Bobellie draagt géén bedrijfskleding van de opdrachtgever en/of andere bedrijven.

Foto’s – auteursrechten

Op alle foto’s van Bobellie zitten auteursrechten. Het is derhalve niet toegestaan beeldmateriaal van de site en/of facebookpagina van Bobellie te gebruiken zonder schriftelijke toestemming van Bobellie.